Cea mai bună înregistrare a brokerilor pentru clienții cu valoare netă mare

O persoană cu avere netă mare (HNWI) este o persoană care deține cel puțin 1 milion de dolari în active lichide, cum ar fi acțiuni, obligațiuni, numerar și alte investiții. Acești investitori au nevoie de servicii financiare specializate pentru a-și gestiona banii și a-și atinge obiectivele.

HNWI plătesc adesea comisioane mai mari decât clienții cu venituri mari și beneficiază de servicii mai personalizate, cum ar fi gestionarea investițiilor și consultanță fiscală.

Ce este un HNWI?

HNWI sunt persoane bogate cu cel puțin 1 milion de dolari în active lichide sau în numerar. În unele cazuri, aceste persoane pot fi denumite și persoane cu avere netă foarte mare (UHNWI), persoane cu avere netă foarte mare (VHNWI) sau persoane foarte bogate (VRIA).

Aceste persoane au tendința de a se realiza singure și își obțin averea din afaceri, venituri din investiții, proprietăți și economii personale. Mulți dintre ei dețin, de asemenea, cantități substanțiale de proprietăți imobiliare, care s-au dovedit a fi o investiție fiabilă de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, HNWI pot investi într-o varietate de alte active, cum ar fi fondurile de capital privat și fondurile speculative. Este posibil ca aceste investiții să nu fie accesibile publicului larg și ajută HNWI să își extindă portofoliul global.

HNWI investesc acum nu numai în acțiuni, obligațiuni și proprietăți imobiliare tradiționale, ci și în active alternative, cum ar fi criptomonedele. Datorită corelației sale scăzute cu piețele tradiționale, investiția în criptomonede poate fi o modalitate eficientă de diversificare a portofoliului dumneavoastră.

HNWI optează de obicei pentru o abordare de echipă din partea consilierilor lor financiari, dar unii pot avea nevoie să lucreze independent la anumite aspecte ale finanțelor lor. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de planificarea fiscală și de trusturi.

Prin urmare, aceste persoane au nevoie de acces la consilieri financiari de top, specializați în gestionarea unor astfel de situații. Acești profesioniști îi pot îndruma prin intermediul finanțelor lor și se pot asigura că își maximizează profiturile fără a sacrifica siguranța.

Consilierii financiari oferă clienților cu averi mari gestionarea investițiilor, consultanță fiscală și planificare succesorală. În plus, aceștia pot oferi asistență în ceea ce privește trusturile, moștenitorii și alte aspecte complexe care apar atunci când se ocupă de persoane cu o avere semnificativă.

Gestionarea cu succes a averii pentru persoanele cu valoare netă mare se bazează pe utilizarea unui portofoliu diversificat de active care să echilibreze riscurile și recompensele, ținând cont în același timp de starea actuală a economiei. Prin cuplarea acestui portofoliu bine diversificat cu strategii solide de planificare financiară, persoanele fizice își pot construi averea în timp, protejând-o în același timp împotriva recesiunilor economice.

Definiția HNWI

HNWI sunt persoane fizice care dețin cel puțin 1 milion de dolari în active lichide (numerar, conturi curente, de economii și de piață monetară) sau active investibile (acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale și fonduri tranzacționate la bursă). Aceștia pot fi clasificați drept "persoane cu avere netă foarte mare" (VHNWI) dacă activele lor investibile totalizează 5 milioane de dolari sau mai mult.

Aceste persoane au adesea preocupări similare cu cele ale altor clienți bogați. De exemplu, mulți HNWI doresc să își protejeze activele de impozite și să ușureze sarcina moștenitorilor în momentul decesului lor. În plus, aceștia doresc să garanteze că își pot permite să își acopere viitoarele nevoi de asistență medicală, precum și să ofere sprijin în timpul pensionării.

Aceștia au nevoie de un consilier financiar care să le poată aborda preocupările și să le ofere soluții personalizate. De obicei, aceste persoane au o echipă interdisciplinară formată dintr-un avocat specializat în drept succesoral, un consultant fiscal și un consilier financiar.

HNWI au o altă preocupare urgentă: transferul activelor lor de la o generație la alta. Potrivit estimărilor lui Cerulli, transferurile multigeneraționale de avere până în 2045 vor totaliza 84,4 trilioane de dolari.

Prin urmare, clienții au nevoie de o firmă care să poată gestiona procesul de transfer al averii în mod eficient și la timp. Acest lucru este deosebit de relevant pentru generațiile mai tinere, care tind să fie mai implicate în investiții și doresc o mai mare transparență în ceea ce privește cheltuielile.

HNWI și-au exprimat, de asemenea, o preocupare tot mai mare față de problemele de mediu, sociale și de guvernanță corporativă. Această tendință a luat amploare în ultima vreme, pe măsură ce companiile și organizațiile devin mai conștiente de consecințele operațiunilor lor.

În plus, acești investitori se implică din ce în ce mai mult în filantropie. Ca atare, mulți dintre ei sprijină organizații caritabile care promovează educația și alte cauze care îi pasionează.

HNWI au nevoie de ajutor în gestionarea averii lor, astfel încât firmele și profesioniștii din domeniul financiar sunt în mod constant în competiție pentru a dobândi noi clienți și pentru a le oferi servicii de top. Din fericire, acești clienți reprezintă o sursă profitabilă de afaceri pentru firmele de consultanță în domeniul averii.

Investiții HNWI

Persoanele cu valoare netă mare (HNWI) sunt cele care dispun de o abundență de active lichide. Acestea pot include numerar în conturi curente, de economii sau de piață monetară, acțiuni și obligațiuni, precum și acțiuni în fonduri mutuale sau fonduri tranzacționate la bursă (ETF).

Potrivit SEC, un HNWI este o persoană cu o avere netă de 1 milion de dolari sau mai mult. Cu toate acestea, multe instituții financiare consideră o persoană ca fiind HNWI dacă valoarea sa netă depășește 2 milioane de dolari.

Persoanele cu o avere netă mare au adesea un portofoliu extins, care poate include investiții în acțiuni, obligațiuni și REIT-uri. Strategiile lor de investiții pot include, de asemenea, fonduri speculative, societăți de capital privat și alte investiții care nu sunt accesibile investitorului mediu.

Investitorii HNWI se confruntă cu nevoi financiare unice și au nevoie de servicii specializate de gestionare a averii pentru a-și proteja și spori activele. Consilierii care au cunoștințe în materie de planificare financiară pentru averi mari îi pot ajuta să abordeze aceste probleme complexe.

Un consilier specializat în deservirea investitorilor cu valoare netă mare poate atrage mai mulți clienți și își poate construi o rețea de recomandări. Deși această strategie necesită timp, ar putea aduce mari recompense prin creșterea volumului de afaceri în viitor.

Stabilirea unei relații cu un investitor HNWI necesită o comunicare clară și frecventă cu privire la planurile și obiectivele financiare ale acestuia. Acest lucru va reduce orice anxietate pe care ar putea să o simtă și va garanta că sunt mulțumiți de serviciile pe care le oferiți.

Investitorii cu avere netă mare tind să fie orientați spre valoare, ceea ce înseamnă că cer calitate din partea consilierilor lor financiari. Aceștia își doresc o echipă de specialiști care să lucreze cu sârguință pentru a-și atinge obiectivele financiare.

În plus, este posibil să aibă nevoie de consultanță în chestiuni mai complexe, cum ar fi planificarea succesorală și donațiile caritabile. Este esențial ca consilierul să aibă o expertiză vastă în aceste domenii, deoarece poate fi dificil să găsești o firmă de renume care să cunoască toate codurile fiscale relevante și nuanțele asociate cu astfel de tranzacții.

Un consilier care poate oferi o gamă largă de servicii poate face o impresie bună asupra investitorilor HNWI și le poate asigura afacerea pentru anii următori. Acești profesioniști trebuie să posede cunoștințe de specialitate în ceea ce privește legislația fiscală, aspectele juridice și principiile de investiții, precum și capacitatea de a elabora planuri financiare personalizate, adaptate la obiectivele și nevoile pe termen lung ale fiecărei persoane.

Pensionare HNWI

HNWI se confruntă cu provocări unice în materie de planificare a pensionării în comparație cu alți pensionari, din cauza nivelului mai ridicat al veniturilor lor și a dorinței de a-și menține stilul de viață după ce încetează să mai lucreze. Prin urmare, HNWI trebuie să creeze un portofoliu care să le asigure venituri și investiții suficiente pe toată durata pensionării.

În afară de aceasta, trebuie să ia în considerare și implicațiile fiscale ale planurilor lor de pensionare. Acestea pot varia în funcție de vârstă și de alți factori, așa că este esențial să aibă un plan personalizat care să le îndeplinească toate cerințele.

Clienții HNWI beneficiază adesea de consilieri financiari care oferă portofolii model specializate care maximizează randamentele, gestionând în același timp riscurile. În plus, aceștia oferă consultanță personalizată în materie de planificare financiară pe teme complexe, cum ar fi planificarea succesorală și donațiile caritabile.

Aceștia pot avea proprii manageri privați de patrimoniu care le pot gestiona toate activele și le pot oferi strategii de investiții personalizate pentru a minimiza sarcinile fiscale. Acest lucru este deosebit de avantajos în cazul în care au o avere substanțială de transmis, deoarece managerul lor se asigură că toate activele ajung la persoanele potrivite, cu grija și atenția cuvenite.

Mulți HNWI trebuie să ia decizii cu privire la viitorul lor în anii următori, așa că apelează la ajutorul managerilor lor de patrimoniu pentru a face totul cât mai ușor posibil. De exemplu, aceștia îi pot ajuta să aleagă o dată de pensionare care să maximizeze impozitele și veniturile.

Este esențial pentru bunăstarea activelor lor, deoarece îi ajută să evite greșeli costisitoare în timpul planificării succesorale, care ar putea avea efecte devastatoare asupra finanțelor lor. În plus, este posibil ca aceștia să aibă nevoie de asistență pentru redactarea testamentelor și a fiduciilor, astfel încât bunurile lor să fie distribuite conform dorințelor lor.

Unii manageri de bani urmează o strategie similară cu cea a companiilor aeriene, segmentându-și clienții în "niveluri" în funcție de activele investibile și oferindu-le beneficii, cum ar fi un consilier dedicat, comisioane reduse și acces la conferințe și evenimente. Aceste beneficii pot ajuta HNWI să trăiască mai confortabil, asigurându-se în același timp că averea lor continuă să crească în timp.