Cum se schimbă efectul de levier la Pocket Option

Pocket Option este o platformă de tranzacționare care acceptă peste 100 de active și instrumente financiare. Oferă un cont de tranzacționare live care poate fi deschis cu un depozit minim de 50 de dolari.

Ei au o varietate de metode de depunere și retragere, inclusiv criptomonede și carduri de credit/debit. De asemenea, oferă un cont demo care vă permite să le testați platforma înainte de a risca proprii bani.

Marja inițială

Marja inițială este suma de bani pe care trebuie să o depuneți la un broker forex înainte de a putea deschide o tranzacție. De obicei, aceasta este calculată ca procent din valoarea tranzacției dumneavoastră.

Aceasta poate fi o sumă semnificativă dacă sunteți nou în domeniul tranzacționării și nu aveți încredere în abilitățile sau în capacitatea dumneavoastră de a câștiga. În acest caz, este recomandat să începeți cu un depozit inițial mic.

Dacă puteți, încercați să găsiți un broker care să ofere un bonus fără depunere sau o perioadă de probă gratuită pentru o perioadă de timp. Acest lucru vă poate ajuta să vă familiarizați cu platforma și să vă obișnuiți cu tranzacționarea.

Un cont demo gratuit este, de asemenea, o modalitate excelentă de a învăța despre diferitele instrumente de tranzacționare, strategii și riscuri asociate cu aceste piețe. Acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că înțelegeți profitul și pierderea potențială dacă vă decideți să faceți pasul cel mare și să începeți să tranzacționați.

Platforma Pocket Option este ușor de utilizat și oferă o gamă de active tranzacționabile, inclusiv perechi de valute, acțiuni, criptomonede și mărfuri. Platforma dispune de o serie de grafice și indicatori tehnici pentru a vă oferi o mai bună înțelegere a piețelor.

Pocket Option este un broker reglementat de către Centrul de Reglementare a Relațiilor pe Piața Financiară Internațională (IFMRRC). Acesta nu oferă o reglementare de nivel 1, dar compania are o reputație bună și este cunoscută pentru asistența sa pentru clienți.

O altă caracteristică excelentă a platformei Pocket Option este reprezentată de tranzacțiile expres, care reprezintă o modalitate rapidă și ușoară de a tranzacționa pe loc. Sumele de plată, timpii de expirare și alte informații cheie sunt afișate clar pe ecran și sunt potrivite pentru începători.

Pe piața futures, cerințele de marjă inițială variază în funcție de produs și pot fi cuprinse între 2% și 12% din valoarea noțională a contractului. Aceste cerințe de marjă inițială pot părea mici în comparație cu valoarea contractelor valutare sau a instrumentelor derivate, dar pot fi esențiale pentru menținerea unei poziții eficiente pe măsură ce prețul fluctuează.

Platforma thinkorswim afișează cerințele de marjă inițială și alte specificații contractuale pentru produsele futures, precum și dimensiunea minimă a unui tick. Cu toate acestea, este important de reținut că aceste valori se pot schimba în orice moment în funcție de condițiile actuale ale pieței.

Pârghie

Gradul de îndatorare, cunoscut și sub numele de "gearing", este un termen utilizat în finanțe care descrie împrumutul de bani pentru a face pariuri mari pe oportunități de investiții. Este o modalitate foarte bună de a crește randamentele, dar amplifică și pierderile și poate pune un investitor în dificultate.

În lumea afacerilor, efectul de pârghie este adesea folosit de companii pentru a-și finanța operațiunile și a-și dezvolta afacerile. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru întreprinderile nou înființate care trebuie să se lanseze rapid, dar care nu dispun de o mulțime de active pentru început.

Pentru a profita la maximum de efectul de pârghie, trebuie să știți câteva lucruri. În primul rând, efectul de levier este calculat, de obicei, folosind raportul dintre datorii și capitalul propriu al unei companii. Acest lucru îi ajută pe investitori să evalueze riscul unei companii și să determine dacă este o investiție bună pentru ei.

În al doilea rând, efectul de pârghie este în general folosit sporadic și în doze mici, pentru a evita să se lase dus de val. De asemenea, efectul de levier este cel mai bine utilizat în situații în care riscul de pierdere este scăzut.

În cele din urmă, ar trebui să fiți întotdeauna conștient de cât de mult efect de levier folosiți atunci când tranzacționați. Acest lucru se poate face prin verificarea contului dvs. de marjă, care este unul dintre principalele tipuri de conturi de investiții.

Marja este suma de numerar pe care o depuneți pentru a cumpăra sau vinde titluri de valoare în contul dumneavoastră de brokeraj. Atunci când folosiți marja, brokerul vă împrumută restul banilor necesari pentru a efectua tranzacția.

Dacă doriți să vă schimbați efectul de levier, faceți clic pe pictograma de angrenaj de lângă contul de tranzacționare ales și selectați Change leverage. Acest lucru vă va permite să selectați un nou nivel al efectului de levier care să vă satisfacă nevoile.

Odată ce ați selectat nivelul corect de pârghie, puteți continua să tranzacționați. Cu toate acestea, este important să țineți cont de faptul că efectul de levier se poate aduna rapid și vă poate costa mai mult decât credeți. Cu excepția cazului în care aveți experiență și vă puteți permite să pierdeți bani, este mai bine să nu exagerați cu efectul de levier.

Apel în marjă

Un apel în marjă este un avertisment din partea brokerului dvs. că valoarea titlurilor de valoare pe care le dețineți în cont a scăzut sub un anumit nivel. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care valoarea capitalului din portofoliul dumneavoastră a scăzut sub cerințele de marjă de întreținere stabilite de firma de brokeraj (cerința de marjă de întreținere a casei) sau de bursa unde se tranzacționează valoarea mobiliară (cerința de marjă a bursei).

Tranzacționarea în marjă, cunoscută și sub numele de efect de levier, permite investitorilor să își asume un risc mai mare decât și-ar putea permite altfel. Aceasta poate crește profiturile, dar poate duce și la pierderi substanțiale, în special pe o piață volatilă. Prin urmare, tranzacționarea în marjă ar trebui să fie utilizată doar de investitori sofisticați, care au timpul și cunoștințele necesare pentru a-și monitoriza în mod corespunzător portofoliile.

În funcție de broker, veți avea la dispoziție între două și cinci zile pentru a răspunde la un apel în marjă și pentru a face un depozit suplimentar sau pentru a vinde o parte din titlurile dumneavoastră de valoare pentru a îndeplini cerința. Puteți face acest lucru fie online, fie prin telefon.

Puteți tranzacționa o varietate de instrumente, inclusiv acțiuni, obligațiuni și opțiuni, cu marjă la Pocket Option. Suportul pentru clienți al companiei este disponibil non-stop prin e-mail, telefon gratuit și chat live.

Opțiunile high/low sunt cel mai simplu tip de tranzacționare de la Pocket Option, deoarece vă permit să stabiliți o limită de timp și să preziceți dacă un activ va crește sau va scădea sau nu în acea perioadă. Rata de plată este de minim 50% și poate ajunge până la 128%, ceea ce face ca această opțiune să fie o alegere excelentă pentru noii comercianți.

Cu toate acestea, asigurați-vă că citiți termenii și condițiile înainte de a face orice investiție financiară. Este posibil să fiți supus unor taxe și comisioane, iar brokerul dvs. ar putea să nu vă poată oferi o gamă completă de opțiuni de tranzacționare.

În mod similar, ar trebui să luați în considerare rata de conversie valutară atunci când tranzacționați un instrument străin. Multe bănci percep un comision pentru conversia valutară, așa că este important să înțelegeți costul înainte de a investi.

Deși nu există nicio garanție că nu veți primi un apel în marjă, acesta este, de obicei, relativ rar și nu ar trebui să vă afecteze strategia generală. Principalul obiectiv este să aveți suficient capital în cont pentru a evita un apel în marjă și puteți obține acest lucru înțelegând cerințele de marjă de întreținere ale brokerului dumneavoastră și urmărind cu atenție volatilitatea pieței.

Rollover

Pe piața valutară (FX), un rollover este o tehnică de tranzacționare care extinde perioada de decontare prin mutarea unei poziții deschise la cursul de deschidere din ziua următoare. Acest lucru îi permite unui trader să profite de cursurile de schimb valutar, evitând în același timp o taxă pentru data decontării.

Mulți cumpărători financiari de companii mici și mijlocii încurajează în mod obișnuit anumiți membri ai echipei de conducere a companiei țintă, în special pe cei care sunt esențiali pentru creșterea și succesul viitor, să "predea" o parte din acțiunile lor. Această practică poate modifica în mod semnificativ valoarea capitalului de care are nevoie o firmă de capital privat pentru a achiziționa o societate țintă.

Prin urmare, este imperativ ca vânzătorii să înțeleagă modul în care o dispoziție de transfer de capital poate afecta prețul de vânzare. Adesea, cel mai eficient este să se abordeze aceste aspecte într-o scrisoare de intenție sau într-o fișă de condiții la începutul negocierilor cu cumpărătorul, mai degrabă decât să se lase pentru a fi abordate ulterior.

Atunci când negociază clauza de preluare a capitalului în cadrul unei tranzacții, vânzătorii ar trebui să analizeze cu atenție calitatea și istoricul firmei de capital privat cu care au de-a face, precum și reputația conducerii acesteia. În plus, vânzătorii ar trebui să evalueze capacitatea firmei de capital privat de a gestiona cu succes o societate țintă după încheierea tranzacției.

În contextul actual, odată cu apariția COVID-19, am observat un număr crescut de structuri de finanțare creative dezvoltate de firmele de capital privat pentru a răspunde la sumele reduse pe care creditorii sunt dispuși să le împrumute în cadrul tranzacțiilor de fuziuni și achiziții. Ca răspuns la această scădere a finanțării disponibile, firmele de PE caută din ce în ce mai mult modalități de a spori valoarea societăților lor țintă prin aportul de capitaluri proprii de tip rollover.

Firma de capital privat va utiliza adesea capitalul de reînnoire pentru a-și reduce investiția inițială în capital în achiziționarea unei societăți țintă sau pentru a-și mări participația în societatea țintă în cazul revânzării acesteia. În unele tranzacții, am văzut chiar firme de capital privat care au încercat să adauge o componentă de finanțare a vânzătorului la prețul de achiziție prin includerea de capitaluri proprii de reînnoire.

Ca și în cazul altor dispoziții pro-vânzător dintr-o tranzacție, vânzătorii ar trebui să aibă în vedere abordarea acestor puncte la începutul negocierii, mai degrabă decât să aștepte să le negocieze ulterior. De asemenea, este important ca vânzătorii să analizeze dacă o firmă de capital privat are competențele și experiența necesare pentru a gestiona cu succes societatea țintă după vânzare, în special în cazul în care achiziționează o nouă afacere.